عنوان مقاله: تبیین خطاهای ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان ها در جهت توسعه عملکرد سازمانی با هدف حفظ نیروی شغلی کارآمد»
چکیده
یک سازمان شامل سیستمی برای تحرک و هماهنگی جهت کوششهای مختلف گروهها به منظور دست یافتن به هدفهای مشترک است. یعنی مجموعه فعل و انفعالات افراد بشری که دارای مرکز هماهنگ کننده واحدی است. به عبارتی سیستمهای اجتماعی بزرگ و پایداری که فعالیتهای اعضای آنها برای رسیدن به هدفهای محدود و مشخص هماهنگ شده است. امروزه مهمترین سرمایه هر کسب و کاری از مجموعه های بزرگ گرفته تا استارتاپهای کوچک، نیروهای انسانی فعال در آن است. بنابراین مانند هر سرمایه دیگری باید مدیریت شود و نظارتی بر عملکرد آنها در سازمان وجود داشته باشد. سیستم ارزیابی عملکرد کارکنان یعنی مجموعه اقداماتی که برای بررسی جوانب مختلف منابع انسانی سازمانها انجام میشود. که در نتیجه این بررسی، باید کارهای لازم برای بهبود عملکرد فردی کارکنان را انجام داد. این کارها میتوانند شامل؛ تأمین منابع جدید، تغییر در میزان دستمزدها و پاداشها، آموزش اعضای سازمان و باشند. همچنین در آن عملکرد کارکنان از جوانب مختلف همچون؛ انجام وظایف، تعداد نیروها، انگیزه و توانایی هایسان، میزان پتانسیل انها، نظم و .. به صورت منظم مورد ارزیابی قرار میگیرد. اینگونه سیستم ها برای رشد و بهبود عملکرد نیروها و در نتیجه ارتقای سازمان شان کار میکنند. در این بین ممکن است خطاهایی در ارزیابی صورت بگیرد؛ خطاهای شناختی یا سوگیری های شناختی (Cognitive bias)، خطاهای رایج و غیرعمدی در فرآیند پردازش اطلاعات می باشند که منجر به قضاوت و ارزیابی میشوند. این خطاها نوعی میانبر ذهنی هستند که فرصت تفکر بیشتر و سنجش اثربخش را مدیر یا ارزیاب میگیرند. هر چند همه ما تا حدی در هنگام تصمیمگیری، در معرض برخی از این خطاهای شناختی هستیم. در این مقاله به شیوه توصیفی-تحلیلی به بررسی خطای ارزیابی عملکرد کارکنان پرداخته شده است که از جمله مهمترین آنها شامل؛ خودبرتر بینی، خطای تعمیم، بزرگنمایی صفات، تبانی در ارزیابی، تعصب در ارزیابی، اشتباه در مقیاس و.. اند. ارزیابی کارکنان در سازمانها فرآیندی برد-برد است که علاوه بر مدیران و صاحبان شرکت ها و سازمانها برای کارکنان نیز مزیتهای بسیاری دارد. و به این طریق مدیران پتانسیل نیروهایشان را میفهمند و میتوانند بررسی کنند وضعیت مجموعه یا سازمان چگونه است و خواهند دانست چه زمانی میتوانند به چشماندازهای تعیین شده و بلکه بالاتر دست خواهند یافت.
کلیدواژگان: ارزیابی، ارزشیابی، عملکرد، کارکنان، خطاهای ارزیابی، توسعه سازمانی.
عنوان مقاله: راهکارهای ارتقای ارزشهای فرهنگی اسلامی در دانش آموزان مقطع دبستان و متوسطه
چکیده
دانش آموزان نخبه در ایران نقش به سزایی داند و از قبل نیز داشتند چرا که از این افراد به عنوان نخبه یا تیزهوش یاد میشود. و این نیز امری مسلّم است که یک فرد تیزهوش یا نخبه میتواند در افکار جامعه و اهداف آن تأثیر گذار مثبت یا منفی باشد. تأثیر گذار مثبت این است که وی بدون این که تحت تأثیر عوامل داخلی یا خارجی باشد، با افکار مثبت خود در جهت بهبود اوضاع مملکت از لحاظهای مختلف مثل سیاسی – اجتماعی – اقتصادی- فرهنگی و… گام بردارد و نتایج خوبی نیز بگیرد. ولی تأثیر گذار منفی آن است که وی تحت تأثیر عوامل یا احزاب داخلی و خارجی باشد و از افکار منفی و مخرب خویش در جهت سوء استفاده از فرصت به نفع خویش یا آن حزب و گروه قدم بردارد. افراد نخبه ی یک کشور، به دیگران اثبات کردهاند که هوش و توانایی فکری و استدلالی زیادی نسبت به افراد عادی دارند. پس میتوان گفت اکثر اهداف و افکار مثبت آنها میتواند در جهت اهداف و افکار مثبت مملکت مفید باشد. و به آن کشور در جهت رسیدن به اهدافش کمک کند. مردم نیز با قبول این امر به آنها اعتماد میکنند و از افکار و اهداف آنها پیروی کامل و لازم را به عمل میآورند. از آن جایی که درجنگ نرم یک فرهنگ میخواهد به زور بر دیگری غالب شود. افکار آن را به سوی خود برای استفاده و منفعت خود سوق دهد. دانش آموزان نخبه خیلی بهتر میتوانند با آن مقابله نمایند. اینجانب آموزشگاه با توجه به اینکه با دانش آموزانی نسبتا درس خوان و نخبه سر و کار داشتم در اقدام پژوهی فوق الذکر تصمیم گرفتم باورهای مذهبی را در دانش آموزان خوابگاهی آموزشگاه شکوفا ساخته و از رخنه کردن تهاجم فرهنگی در خوابگاه جلوگیری کنم. تا دانش آموزان بتوانند خودشان در جلوگیری از نفوذ فرهنگ بیگانه فرد قابلی باشند.
کلمات کلیدی: تهاجم فرهنگی، باورهای دینی، ارزشهای مذهبی، دانش آموزان
عنوان مقاله: افزایش تابآوری جامعه در برابر بحران های طبیعی با تاکید بر زلزله
چکیده
تابآوری کیفیت روانشناختی است که به برخی افراد اجازه میدهد در برابر ناملایمات زندگی زمین بخورند و حداقل به همان قدرت قبلی بازگردند. تابآوری توانایی کنار آمدن با شکستها و بازیابی پس از آن است. افرادی که در مواجهه با فاجعه توانایی بازگشت به زندگی را دارند، تابآوری بالایی دارند. افراد دارای تابآوری روانی می توانند از مهارتها و نقاط قوت خود برای پاسخ به چالشهای زندگی استفاده کنند، که می تواند شامل مرگ عزیزان، طلاق، مسائل مالی، بیماری، از دست دادن شغل و بلایای طبیعی باشد.هدف اصلی این پژوهش «بررسی افزایش تابآوری جامعه در برابر بحرانهای طبیعی با تاکید بر زلزله» می باشد. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد. ابزار تحقیق یادداشت برداری و فیش برداری می باشد. این تحقیق ازنظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت کیفی و از نظر نحوه گردآوری دادهها تجربی می باشد. یافتههای تحقیق حاکی از آن است تابآوری 7 مهارت یا مولفه را در بر میگیرد: استفاده از تواناییهای فردی، تعیین حد و مرزهای سالم، تنظیم هیجانات و احساسات، تشخیص خطاهای شناختی، انتظارات واقعبینانه از خود و بهتناسب شرایط، یافتن معنا در ابعاد گوناگون زندگی و پایداری و پشتکار.
کلمات کلیدی: تاب آوری، بحران، زلزله، مدیریت بحران
عنوان مقاله: بررسی راهکارهای افزایش کارآفرینی ملی با کمک مدلسازی و شبیه سازی شهر مشهد
چکیده
کارآفرینی سازمانی عبارت است از شناسایی و بهرهبرداری از یك فرصت که به مؤفقیت و تحقق اهداف سازمانی میانجامد. موضوع این پژوهش «بررسی راهکارهای افزایش کارآفرینی ملی با کمک مدلسازی و شبیهسازی شهر مشهد» میباشد. این تحقیق از لحاظ نوع هدف کاربردی است و از لحاظ ماهیت کمی میباشد. و از لحاظ گردآوری دادهها توصیفی است که به روش همبستگی در نرمافزار spss تحلیل میشود. همچنین، مطالعۀ حاضر از لحاظ میزان و درجۀ کنترل متغیرها، جزء مطالعات میدانی به شمار میرود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل تمام کارآفرینان فعال کشور بود. بنابراین انتخاب تعداد نمونه جامعه موردنظر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 384 کارآفرین، به روش نمونهگیری غیراحتمالی و در دسترس برای بررسی انتخاب شدند. برای سنجش کارآفرینی سازمانی از پرسشنامه استاندارد هیل (1996) استفاده شد. این پرسشنامه شامل شش بعد افعال سازمانی، نگرش فردی، انعطاف سازمان، وضعیت پاداش، رهبری کارآفرینانه، فرهنگ کارآفرینانه میباشد که شامل 48 سوال بسته پاسخ میباشد. این پرسشنامه در پژوهش محمدی (1397) اعتباریابیشده است. پایایی پرسشنامه براساس ضریب آلفای کرونباخ 88/0 به دست آمد. بعد از گردآوری دادهها توسط جامعه مورد تحقیق، برای تجزیه تحلیل آمار، در این پژوهش از نرمافزارهای آماری استفاده میشود که حسب مورد spss میباشد و آمار توصیفی و استنباطی با آزمونهای لازم اجرا میشود . یافتههای پژوهش حاکی از آن است که مدلسازی و شبیهسازی در نمونههای مؤفق میتواند به عنوان یک راهکار در جهت رونق کارآفرینی استفاده شود. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که در برخی موارد تفاوتهای فرهنگی، اعتقادی و مذهبی باعث برعکس شدن نتیجه کار میشود و در این موارد نه تنها مدلسازی مفید نخواهد بود برعکس نتیجه عکس خواهد داشت. نتایج تحقیق نشان داد. بین مدلسازی و شبیهسازی با رونق کارآفرینی ارتباط معنیداری است و دراغلب موارد می توان مدلسازی و شبیهسازی را در رونق کارآفرینی اثرگذار و معنیدار دانست و با مدلسازی از نمونههای مؤفق در کارآفرینی می توان به پیشرفتهای چشمگیری
رسید
.کلمات کلیدی: کارآفرینی، کارآفرین، مدلسازی، شبیهسازی، خلاقیت.
عنوان مقاله: بررسی تاثیر مد پایدار بر محیط زیست در جهان و ایران
چکیده
مدپایدار در اصطلاح به مجموعه محصولات، فرآیندها، فعالیتها و عواملی گفته میشود که با هدف دستیابی به صنعت بدونکربن و براساس عدالت اجتماعی، حقوق حیوانات و استانداردهای محیطزیستی شکل گرفته و ساختهشدهاند. مدپایدار موضوعی فراتر از منسوجات و محصولات فشن است مبحث مدپایدار به کل فرآیند تولید، مصرف و به زباله تبدیل شدن لباسها میپردازد. اینکه توسط چهکسی، چرا، چگونه، چه زمانی و کجا به زباله تبدیل شده و همچنین عمرمفید محصولات قبل از تبدیل شدن به زباله را بررسی میکند. مدپایدار بدیهی است که با صنعت فستفشن به مبارزه پرداخته و درصدد حذف یا اصلاح روشهای آن برمیآید. در واقع میتوان چنین بیان نمود که صنعت مد پایداررا در مقابل فستفشن قرار دارد.در صنعت مد پایدار، پوشاک و سایر محصولات با استفاده از روشهای سازگار با محیطزیست تولید شده و طراحی آنها بهگونهای است که مدت طولانی دوام بیاورند. از اینرو در صنعت فستفشن محصولات با استفاده از متریال ارزان و غیرقابل بازیافت تهیه میشوند. تولید پوشاک و سایر محصولات با روشهای فستفشن، تاثیر منفی بر محیطزیست دارند.
کلمات کلیدی : فشن، مد پایدار, بازیافت،پوشاک،صنعت مد
عنوان مقاله: بررسی تاثیر بیوفیدبک همراه با تمرینات لگنی بر بیاختیاری زنان
چکیده
بیاختیاری ادرار یکی از شایع ترین بیماریها در بینزنان است؛ و 21 الی 14 درصد از زنان باالی 44 سال را مبتلا میکند. منظور از بیاختیاری ادرار، به دفع غیرارادی ادرار میگویند. اما در واقع بیاختیاری ادرار تظاهری از یک بیماری زمینهای است و گاه موقت بوده و خودبخود برطرف میشود، اما در بیشتر موارد مزمن و پیشرونده است. بیاختیاری ادرار موقت میتواند به دنبال زایمان ایجاد شود. روش تحقیق به صورت مروری و اسنادی است ابزار تحقیق مشاهده و فیش برداری و یادداشت برداری از متون مختلف اعم از کتب، مقالات نمایه شده در کنفرانس ها، همایشهای علمیو سایتهای اینترنتی میباشد یافتههای تحقیق حاکی از آن است بیوفیدبک تاثیر مثبت و معنا داری بر بی اختیاری زنان دارد.
كلید واژه- بیوفیدبک ، بیاختیاری ادرار، ا، درمان
زهرا جوانمردی
چکیده
زنان نویسنده معاصر دست به نگارش آثاری متنوع پیرامون شرایط زنان در جامعه زده اند تا تصویری بدیع و روشن از رنج و حقارت ملموس زن در عصر حاضر به دست دهند.زن و دغدغه های او، محوری ترین موضوع آثار این نویسندگان است. پژوهش حاضر به روش توصیفی – تحلیلی انجام پذیرفته است. دریافتیم که نویسندگان مورد پژوهش، اغلب از خاطرات و سرگذشت زندگی خود برای نگارش داستان ها وام گرفته اند و به طور نسبی، رمان های دوم تکرار روایت رمان های اول است. شهرنوش پارسی پور در رمان دوم خود به دلیل استفاده از تخیل قوی در خلق داستانی پر فراز و نشیب و روایت حوادث دوران تاثیرگذار قاجار، مشروطه و پهلوی و ارائه اطلاعات مفیدی از آن زمان نسبت به رمان اول موفق تر بوده است. تکرار حوادث و شخصیت های رمان اول در رمان دوم بلقیس سلیمانی و نبود رابطه علت و معلولی در وقوع برخی از حوادث و شخصیت پردازی ضعیف و شتاب زده در رمان دوم موجب شده است رمان دوم، موفقیتی در جذب مخاطب کسب نکند. زویا پیرزاد نیز در خلق رمان دوم خود موفق نبوده است؛ زیرا موضوع و فضای داستان جذاب نیست و شخصیت ها مستقل و ملموس نبوده و لحن و زبانی زنده ندارند. همچنین رمان دوم سارا سالار یک گرته برداری از رمان نخست اوست و در ایجاد تعلیق و خلق داستانی جدید ناتوان بوده است؛ اما سالار، در رمان اول خود علیرغم ضعف هایی که دارد، داستانی پرکشش و جذاب خلق کرده است به طوری که نگاه مخاطبان و منتقدان را به خود معطوف کرده است.
کلید واژه ها: رمان، ساختار روایت، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد، بلقیس سلیمانی، سارا سالار.
عنوان مقاله: آناتومی استخوان
چکیده
اُستخوان جسم جامدی است که تشکیلدهندهٔ اسکلت جانوران و پارهای از استخوان بندی است. استخوان به شکلهای گوناگون و اندازههای بسیار متفاوت در بخشهای مختلف اندام جای گرفته سازه درونی وبیرونی پیچیدهای دارد. بخش بیرونی استخوان سفت و سخت و پدیدآمده ازمواد آلی مانندکلاژن و فسفات کلیسم و … است. هدف اصلی این پژوهش بررسی آناتومی استخوان می باشد. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد. ابزار تحقیق فیش برداری و یادداشت برداری از متون مختلف اعم از کتب، مقالات نمایه شده در نشریات معتبر داخلی و خارجی است.
کلمات کلیدی:استخوان، آناتومی، استخوان شناسی، پوکی استخوان